Keresés ebben a blogban

2012. február 23., csütörtök

Boldogulni nőként!



Olvastam egy cikket egy rangos magazinban,egy olyan nő tollából aki iraki nőjogi aktivista.
Olyan nőket sorakoztat fel akik érintettek valamely háborúban-természetesen messze annak kiváltásától,sokkal inkább annak elszenvedői és túlélői!
Másféle képet kívánt e hölgy festeni elénk,mint a már ismert szenvedés arca,szakadt rongyokban,
sírva,megalázottan.Sokkal inkább szól arról hogy miként kezdik ők újra hatványozottan hátrányosabban,mint mi a magunk magyar hányattatott sorsunkkal...
Ez, na és persze a Sex és New York 2-es része megihletett.Szóljon ez a cikk arról hogyan fejezzük ki magunkat és azt amik leginkább vagyunk egy olyan világban ami legtöbbször nem rólunk szól-különösen ha önfeláldozó anya szerepre vállalkoztunk,mégis fontos mozgatórugója vagyunk annak a társadalomnak, családnak, munkahelynek amiben élünk.

Vegyük a legegyszerűbb helyzetet,egyedülálló nő,egy nem túl összeszedett, vagy átgondolt lakásban.
Hogyan váljon nőiessé.Olyan hellyé ahol kipihenheti magát,de inspiráló is egyben. Én leginkább egy adott színből szeretek kiindulni,ami meghatározó a többit illetően egy. Tökéletes lehet egy halvány rózsaszín falszín, lila, vagy erős pink. Akár úgy is, hogy fehér falon egy markáns csík díszelegjen kiemelve díszcsíkkal,kerettel,vagy képpel.Íme néhány példa a vizualitás jegyében:




Na jó,hogy ne ragadjunk le a pinknél...itt van néhány egyéb ötlet:olyan szobába ahol a fekete-fehér dominál szuper választás egy virág mintás tapéta csík,vagy Audrey Hapburn arcát ábrázoló kép a falra, fehér liliomok üvegvázában, esetleg a ruhatár nyitott állapota-ami por fogás szempontjából nem a legelőnyösebb, de hallottam már olyat is, hogy így a legkényelmesebb...






Szóval,ha éppenséggel már nem egyedül lakik a NŐ,akkor is be lehet csempészni egy csepp nőiességet a környezetünkbe anélkül,hogy a Férfi kényelmetlenül érezné magát!Nem kell egyből rózsaszínre varázsolni a konyhát,de lehet néhány aprósággal komfortosabbá tenni a lakást... :)
Pihe-puha párnák a nappaliba, vagy csini kalapok látványa az előszobába...csak kreatívan!






Legyünk bátrak és vállaljuk önmagunkat,akkor is ha az életben a nálunk erősebb -ik nem kapja aktuálisan a hangosbemondót! Mi csak érezzük jól magunkat a magunk környezetében!
Legyen a végszó egy számomra megdöbbentő mondat egy olyan túlélő szájából akitől igazán méltóságteljesnek hat maga a nőiség megélése, felvállalása olyankor is amikor az nem könnyű, vagy magától értetődő: "Ha elmegyek otthonról, ellenőrzöm, hogy csinos, tiszta-e a fehérneműm, és viselek-e rúzst. Azt szeretném, ha az orvlövész látná, hogy egy gyönyörű nőt készül legyilkolni..."
    

Források:shopping.hu és http://www.google.hu/search?q=díszpárnák  és http://www.biography.com/people/audrey-hepburn-  és  http://images.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1118263 és http://www.google.hu/search?q=pin és  www.MARIECLAIRE:HU