Keresés ebben a blogban

2012. január 24., kedd

Gyümölcsvarázs



Ahogy a gyümölcsök jótékony hatással vannak a szervezetünkre,úgy a gyümölcsös képek a lelkünkre,
hangulatunkra,különösen ilyenkor tél közepén. Azt említenem sem kell mennyire fontos az a sokféle vitamin ami a gyümölcsökben,zöldségekben rejlik,viszont ami az otthont illeti muszáj megemlítenem,
azok számára akik még nem próbálták, hogy hihetetlen hatással bír a közérzetre ha ilyen hangulatú tárgyakkal vesszük körül magunkat.



Vegyük a konyhát. Nem feltétlenül kell átfesteni a falakat, új tapétát tenni rá,vagy ülőgarnitúrát váltani ahhoz,hogy teljesen más hatást érjünk el. Elég néhány gyümölcsöt,vagy zöldséget ábrázoló kép a konyha falára. Bármelyik nagyobb áruházban kaphatók az egészen közeli képek amiket azért szeretek,mert nem határozza meg a kép maga,hogy milyen stílushoz "szabad" választani,hanem egy ahhoz illő kerettel bárhol megállja a helyét.
Választhatunk abroszt,gyümölcsös,zöld fűszeres, mintákkal.
Leporolhatjuk a csinos kis textíliával lefedett lekvárokat és felsorakoztathatjuk őket az egyik látható
polcon a konyhában,étkezőben.
Ott vannak az alátétek.Ma már mindenhol lehet kapni,van vastagabb parafa,vagy vékonyabb műanyag
pohár alátéttel.
Ugyanígy az edény alátétek is lehetnek a tudatalattit serkentő tudatosan választott élénk színű gyümölcs forma,vagy maga az edény amiből eszünk,a bögre amiből reggel szürcsölgetjük a narancsos teát. 

















Természetesen ott vannak a csináld magad kiegészítők,amik nem csak környezet és pénztárca kímélők,hanem még otthonosabbá,barátságosabbá teszik életterünket,mert emlékek fűződnek hozzájuk.Amikor egy parafadugókkal teli képre nézünk az étkezőben akkor arra a sok finom borra gondolunk amit jó társaságban fogyasztottunk el.



A kézzel festett üveg tárolók,vagy tálcák is ilyen kedves tárgyak lehetnek,ráadásul ezeket gyerekekkel együtt is alkothatjuk,hogy így ők is részesei legyenek a saját fészek alakulásában.





A ház többi részében csodálatosan mutatnak a gyümölcsdarabokkal készített szappanok,gyertyák.
Finom illatuk pedig kellemesen továbbviszi fürdőszobánkba,hálószobánkba a többi helyiségben megjelenő gyümölcsök világát.Éljünk a lehetőséggel,hogy a modern eszközök segítségével becsempészhetjük otthonunkba januárban is a tavasz, a nyár áldásait - a gyümölcsöket- különböző, a szemet gyönyörködtető formákban.


Képek innen:http://www.google.hu/search?q=gyümölcsös+falikép