Keresés ebben a blogban

2012. január 18., szerda

A csíkok



 Van valami varázslatos a csíkos mintában! Ahogy ismétlődnek a színek egymás után szép függőleges sorban úgy alakítja a hangulatunkat ez a minta mindegy, hogy elegáns vastagabb, vagy vékonyabb
vidám formában. A csíkos falnak van egy különösen jótékony hatása a mozgalmasság mellett, az, hogy
képes megnyújtani a teret akár hosszanti irányban, akár széltében. Manapság már csempékből is találni sok csíkos változatot a tapéták és egyéb kiegészítők mellett.





 Fiatalos lakásba kötelező kipróbálni, akár úgy is, hogy csak egy falra kerüljön, mert mind amellett, hogy a fehér falat ragyogóan feldobja költség kímélő is. Szuper kiegészítőkkel pedig vissza tudjuk hozni a
térbe a csíkosat, mint meghatározó elemet ami nagyon üde alaphangulatot teremt.



 Amikor elegáns miliőbe keresünk csíkos kiegészítőt, tapétát akkor nagyon megfontoltan kell választani
ahhoz, hogy oda illő legyen végül, ne pedig ízléstelen giccs. Általában a falat bordűrrel elválasztott rész alsó felére raknak vastagabb csíkokból álló mintát és a csíkok színei rímelnek a bordűr feletti fal rész színével. Ilyen enteriőrben is trendi csak egy, vagy két falat becsomagolni tapétával ami alapszíne általában az arany, óarany.



 Konyhában is elképzelhető a már említett kereszt csíkos csempékkel, fürdőszobában pedig praktikus a látvány mellett, az optikai hatások miatt.Kiegészítőként alkalmazhatjuk a csíkosat lapfüggöny, több hosszúkás váza, színes spagetti tészta dekoratív üvegben, abrosz, vagy a mennyezeten festés formájában. Jó kísérletezést!



Képek: http://www.google.hu/search?q=csíkos+tapéta+képek